- 1200 γραμ. βούτυρο γάλακτος
- 150 γραμ. αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα, κομμένα και καβουρδισμένα)
- 1 φλυτζ. καφέ ζάχαρη άχνη
- 3 κρόκοι αβγών
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα διαλυμένη σε 1 φλυτζανάκι καφέ πορτοκάλι
- 1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ
- 2 ½ κιλά (περίπου) αλεύρι μαλακό
- Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη ώσπου να ασπρίσει.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε τους κρόκους αβγών, το πορτοκάλι με τη σόδα, το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
- Προσθέτετε 2 κιλά αλεύρι (αν χρειαστεί και περισσότερο μέχρι να γίνει μαλακιά η ζύμη) και ζυμώνετε πολύ καλά.
- Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο στους 200C για 25 λεπτά.
- Όταν τους βγάλετε ζεστούς όπως είναι, ρίχνετε με το σουρωτήρι τη ζάχαρη άχνη για να κολλήσει πάνω τους. Αφού κρυώσουν, προσθέτετε κι άλλη ζάχαρη άχνη.
Αν έχεις κάποια δικιά σου συνταγή θα ήταν χαρά μας να την ακούσουμε....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου