Υλικά
- 1 νόμισμα
- 1 κιλό Αλεύρι
- 3 κουταλιές Μαγιά μπύρας
- 2 φλυτζάνια τσαγιού φρέσκο Βούτυρο
- 2 φλυτζάνια τσαγιού Ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι τσαγιού Γάλα
- 6 Αυγά
- λίγο Αλάτι
- Σουσάμι
- Μαχλέπι
- λίγα Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα για στόλισμα
Εκτέλεση - 1 νόμισμα
- 1 κιλό Αλεύρι
- 3 κουταλιές Μαγιά μπύρας
- 2 φλυτζάνια τσαγιού φρέσκο Βούτυρο
- 2 φλυτζάνια τσαγιού Ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι τσαγιού Γάλα
- 6 Αυγά
- λίγο Αλάτι
- Σουσάμι
- Μαχλέπι
- λίγα Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα για στόλισμα
- Ανακατεύουμε καλά την μαγιά με το χλιαρό γάλα και λίγο αλεύρι για να γίνουν σαν κουρκούτι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
- Βράζουμε το μαχλεπι με λίγο νερό, στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό.
- Κάνουμε ένα λάκο στο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο, τ’ αυγά , τη ζάχαρη, το κουρκούτι, το νερό από το μαχλεπι και τέλος λίγο αλάτι.
- Αρχίζουμε το ζύμωμα, παίρνοντας λίγο-λίγο ώστε να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
– Τη βάζουμε σε αλευρωμένο μέρος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.
- Τη ζυμώνουμε πάλι λίγο και πλάθουμε την πίτα.
- Την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και την αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
- Την αλείφουμε με λίγο αβγό, την πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε αφού βάλουμε πρώτα το φλουρί.
- Μόλις τη βγάλουμε, βάζουμε τα αμύγδαλα σε σχέδιο ανάλογα…με το έτος που έρχεται. Και έτοιμη η βασιλόπιτα .
Πηγή: postokano.gr
Έχεις καμία συνταγή που μένει στο ντουλάπι; Θα χαρούμε πολύ να την μάθουμε και εμείς πρόσθεσε την στα σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου